4 Ocak 2019 Cuma

revani tatlısı nasıl yapılır

malzemeler                                                                                                                                                                                                                                                       
3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su  bardağı yoğurt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı sıvı yağ

3 su bardağı su

3 su bardağı şekert

yarım limon suyu

YAPILIŞI

ŞERBETİ İÇİN

İlk olarak tencereye su ve şeker ilave edilip kaynatılır.Kaynadıktan sonra limon suyu ilave edilip 1 2 dakika daha kaynatılır.

KEKİ İÇİN

Yumurta ve şeker bir kaba konulup iyice çırpılır.Ardından  yağ ve irmik ilave edip çırpılmaya devam edilir.daha sonra un kabartma tozu ve vanilya eklenerek iyice çırpılır.

TARİFİ

Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür.170 Derecelik fırında yarım saat pişirilir.Kek dilimlere kesilip soğuduğunda üzerine şerbeti dökülür.1 2 saat bekletildikten sonra üzerini fındık hindistan cevizi vb. şeyler ile süsleyebilirsiniz

REVANİ TARİFİ ile ilgili görsel sonucu













HERKESE AFİYET OLSUN                                                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder